Polen de salcie în miere

40,00 lei

Salcia are o relație cu totul specială cu albinele, ea fiind practic prima specie vegetală din care aceste insecte recoltează polenul.

Plata cu cardul online securizata

Descriere

Polen de salcie în miere
Salcia are o relație cu totul specială cu albinele, ea fiind practic prima specie vegetală din care aceste insecte recoltează polenul. Relația diferitelor specii din familia sălciilor cu albinele este atât de profundă, încât florile sălciilor secretă o substanță cu miros dulce destinată exclusiv atragerii acestui polenizator (1).

Pe de altă parte, salcia este foarte studiată pentru efectul său în gestionarea inflamației și durerii articulare (2), inclusiv în cazul unor probleme cronice la acest nivel.

Ca și alte tipuri de polen a fost studiat sub aspectul influențelor sale la nivel celular. De exemplu, a fost identificată o acțiune fiziologică asupra așa-numitelor mastocite – celule cu rol proinflamator, implicate în procese artritice, alergice, bronșice congestive (3).

Rolul polenului în inflamații și procese oxidative este tot mai bine documentat (4). Datorită compoziției sale chimice a fost și subiectul unor teste în cadrul îngrijirii complementare în cazul tulburărilor vasculare (5).

Polenul de salcie se recomandă în special în perioadele de răcire bruscă a vremii, când sistemul osteoarticular este solicitat de variațiile de temperatură și umiditate, dar și în perioadele de efort fizic intens.

Ingrediente polen de salcie în miere:
Polen de salcie 46g și miere de salcâm românească din agricultură biologică: 184g.

Polenul conține: glucide (zaharoză, fructoză, maltoză și poliholozide), ami-noacizi, acizi nucleici, proteine vegetale, lipide, vitamine din complexul B (B2, B6, B9, B1, B12), vitamine A, C, E, K, minerale (calciu, cupru, fier, potasiu, seleniu, mangan, zinc, fosfor), enzime, flavonoide și fitosteroli.

Mod de utilizare polen de salcie în miere: Copii 3-5 ani: ½ linguriță /zi; Copii 5-10 ani: 1- 1 și ½ lingurițe /zi; Copii 10-14 ani: 1-3 lingurițe /zi; Adolescenți 14-20 ani: 2-4 lingurițe /zi; Adulți: 1–4 lingurițe /zi; Persoane în vârstă: 2–3 lingurițe /zi
Se administrează cu 5 minute înainte de masă, sublingual, până la asimilare.
Se recomandă cure de 30-90 de zile.

Precauții și contraindicații:

Alergie la polen. Alergie la miere.

Atenționări:

A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici.
A se consuma de preferință, înainte de: vezi data înscrisă pe ambalaj.
A se păstra bine închis, ferit de umiditate și căldură.
A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.

Prezentare: recipient de sticlă de 200ml, cu 230g (200ml±10%) produs.
Valoare calorică/230 grame: 616 calorii
Produs alimentar.
Toate ingredientele sunt de proveniență UE.